sunnuntai 1. elokuuta 2021

Lemmikkejä kerrakseen - hämähäkit

Ihan "kokoinen" saalis tällä kerralla

Verkon paikkaus menossa

 Hämähäkit ovat näyttävästi esillä kesän kääntyessä syksyn suunnalle: aamukasteen kostuttamat seitit hohtavat hienosti auringonvalossa niin metsiköissä, puutarhoissa kuin rakennuksien reunustoilla. Itselläni on ollut vuosittain pari vakiopaikkaa kesämökin ympäristössä, jossa hämähäkit pyydystävät lähinnä itikoita, mäkäräisi ja pienempiä paarmoja. Hämähäkkien touhuja on mielenkiintoista seurata; erityisesti tuosta verkon rakentamisen taidosta voitaisiin olla kaikki hieman kateellisia, samoin kuin tuosta verkkomateriaalistakin.

Välillä tulee avustettua näitä kesävieraita antamalla niille hieman saalista verkkoon: mikään ei ole parempaa kuin iso paarma verkossa tai muutama pikkukärpänen. Näitä saaliitahan riittää kyllä riittävästi niin ulkona kuin ajoittain sisätiloissakin. Mikäli haluat nähdä hämähäkin nopeuden saaliin käsittelyssä on ruoka tarjottava verkkoon niin, että se ei ole vielä kuollut, vaan sätkii sopivasti. Mikäli saalis on jo ns. kuollut ei hämähäkillä ole kiirettä sen käsittelyyn, vaan sen voi jättää odottelemaan - saalis ei karkaa eikä riko verkkoa enää.

Isompikin hyönteinen lähtee pyydystäjän matkassa muutamissa minuuteissa hyvin paketoituna omaan säilytyspaikkaansa kasviston tai rakennusten kolojen suojaan. Yöllä on sitten aikaa korjata päivän vauriot verkossa tai kutoa kokonaan uusi tarvittaessa.


Saalis pussitettu ja valmis kuljetukseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...