sunnuntai 22. elokuuta 2021

JT9 aktiviteettipäivä 21.-22.8.2021

 Venäjän RDRCLUB:n järjestämä digitaaliaktiviteetti JT9-modella on menossa kuluvanan viikonvaihteena. Kuullun ja nähdyn perusteella osallistuminen aktiviteettiin on ollut erittäin runsas. Tämä onkin mitä mainioin tilaisuus aktivoida hieman harvinaisempaa modea ilman vakavampaa kilpailua. Välillä näinkin. 

JT9 on tehokas mode yhteyksien pitoon heikoillakin signaalivoimakkuuksilla. Väillä saadut raportit ovat liikkuneet tasoa alle -22dB, jolloin niiden havaitseminen pelkästään ihmiskorvina bandia kuuntelemalla olisi ollut mahdotonta. Onneksi digitaalinen signaalinkäsittely on tuonut apua, ja yhä heikommat ja heikommat signaalit saadaan luetuiksi.

Aamupäivän tilanne JT9-signaalieni osalta

Kuten oheisesta kuvasta näkee on 30 Watin teho vertikaaliantennin kautta ajettuna kuulunut aina Alaskaa myöten. Keski-Eurooppa ja Venäjä ovat pitkin päivää olleet voimakkaasti esillä JT9-ruudulla.

Iltapäivän tilanne JT9-signaalieni osalta

Iltapäivän puolelle siirryttäessä on Keski-Eurooppalaisten osuus kasvanut huomattavasti ja mukaan ovat astuneet kuuluville myös USA:n asemat.


73 de ARi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...