tiistai 19. tammikuuta 2016

SONERA - "mikä mättää?"

Jälleen tänään herättiin Suomessa siihen ihmeeseen etteivät Soneran mobiililiittymät toimineetkaan odotetulla tavalla: puhelut katkeilevat oudosti, osa liittymistä ei löydä koko palvelua jne. jne...
Pahinta asiassa oli se, että edes hätäpuheluiden soittaminen ei Soneran ilmoituksen mukaan onnistunut ainakaan osasta liittymiä. Neuvoksi annettiin kohteliaasti poistaa puhelimen SIM-kortti, jonka jälkeen hätäpuhelutkin toimisivat.
Pienenä tai oikeastaan melko suurena kysymysmerkkinä nousi mieleen, että kuinkahan moni hädän hetkellä muistaa alkaa poistamaan SIM-korttia päätelaitteestaan saati edes osaa sitä tehdä: puhelin on mahdollisesti tullut ns. valmiiksi asennettuna käyttäjälle, jolloin itse ei ole juuri SIM-korttiin tarvinnut puuttua tai sitten kortin poisto vaatii oman erikoistyökalunsa, jolla korttipaikka saadaan auki. Eli hätäpuhelut jäävät kyllä tuolloin soittamatta.
Harmi, että tuon vikatilanteen selvittäminen tuntuu vain kestävän ja kestävän, mikä ei anna kovin ruusuista kuvaa verkon ylläpitäjästä (lue: palvelun tarjoajasta).
Onneksi tuo vika ei ainakaan vielä vaikuta laajakaistayhteyksiin, joten oma väylä Soneran putkea pitkin toimii. Nuo mobiililiittymät tulikin vaihdettua jo toisen operaattorin nimiin Soneran edellisten "koomailujen" jälkeen.


OH5KUY // ARi

Oma valokuva

Born: March 1965
Married with Leila
Other familymembers:
  • Sina (1991) girl 
  • Aapo (2007) Tibetan spaniel (!2013!)
  • Tapsa (2013) Hamster (!2014!)
  • Wiljo (1985) Turtle
 
Hamradio operator since 1991.
Using callsign: OH5KUY

Twitter