sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Radioamatöörit Lappeenrannassa vuodesta 1953

Siitähän on reilu 60 vuotta kun radioamatööritoimintaa aloitettiin laittaa ns. kerhotoiminta-asteelle. Sitä ennen tuo toiminta lienee ollut lähinnä jokaisen amatöörin omatoimisen toiminnan varassa. Hieman taustoja tämän juhlavuoden kunniaksi kaivaneena löysin kuin löysinkin noihin perustamistapahtumiin liittyvän jutun RA-lehdestä vuodelta 1953. Laitan tähän suoran lainauksen OH5OP:n kirjoittamasta tekstistä.

Bulletiinin kehoitusgta noudattaen kokoontui 25.1.53 joukko Lappeenrannan ja lähiseudun amatöörejä Oke Kaarelan, -5OP:n, luo pohtimaan  kerhotoiminnan aloittamista alueella, johon kuuluisivat Lappeenranta ja Imatra ympäristöineen.
Erkki Koposen, -5PP, avaus- ja aloituspuheen jälkeen valittiin -5OP kokouksen puheenjohtajaksi sekä -5PP sihteeriksi. Edellämainittujen lisäksi paikalla olleet viitoset PO, PQ, PS, PT, PW ja SWL-pojat kannattivat lämpimästi kerhoaatetta ja näinollen päätettiin toiminta aloittaa ja hahmoteltiin toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle.
Kerhon vanhimmaksi valittiin -5OP ja sihteeriksi ja taloudenhoitajaksi -5PP.
Lauantaisin klo 15.30 kokoonnutaan teknillisen ja liikennöimiskeskustelun merkeissä 80 m:llä sekä sunnuntaisin klo 09.00 purraan messinkiä. Uusille naamoille annetaan kaikkien yhteiset tiedonjyväset ja viitoitetaan hamssin kaita polku muutenkin näkyväksi. QSL-korttien jako toimii jo ja radiokirjallisuutta on alettu hankkia. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa myös nokkaturinaan.
Yllämainittujen juttujen jälkeen tutkittiin -5OP:n radiohytti ja otettiin 20/80 QSO kotiinsa kiirehtineen -5PS:n kanssa.
Toivomme, että kaikki alueen amatöörit ja SWL:t tulevat joukkoomme, koska teknillisen kehittämisen, liikennöimisen, CW:n, QSL:ien jaon, BCI:n yms. takia on entistä tiiviimpi yhteistoiminta tarpeen myös täällä Etelä-Saimaan alueella.
 Kerhoterveisin    OH5OP

Lähde: Radiomatöörilehti 2/1953

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter