maanantai 11. maaliskuuta 2013

Harvinaisuus vieraisilla

Nyt kun on ollut tätä ns. luppoaikaa reilummalti ja tulee seurattua tarkemmin tuota lintulaudan elämääkin, on mukava huomata kuinka kevään edetessä myös linnut alkavat tuoda esille erilaisia keväänmerkkejä käyttäytymisellään. Pakkasen tullessa -10 C:n paremmalle puolella alkaa myös lintujen laulua kuulla useammin, varsinkin jos vielä sattuu olemaan hieman aurinkoisempi ilma laulua kannustamassa. Samalla sitten nopeimmat jo käyvät raivokkaasti varaamassa omaa pesäpönttöään jälkikasvun tuotantoa varten.
Kuluneena talvena iloa ovat erityisesti tuoneet kolme, puolikesyä, kuusitiaista, jotka ovat marraskuun lopulta saakka pyörineet ruokintapisteellä. Tosin nyt näyttää siltä, että kaksi on lähtenyt jatkamaan vaellustaan, liekö pariskunta, ja yksi "erakko" on jäänyt nauttimaan ruokintapisteen antimista.
Talitiasiten määrä on ollut melkoisen suuri koko talven. Muiden tiaisten osuus on ollut lähinnä yhdenkäden sormilla laskettavissa.
Tikat ovat pitäneet hyvää huolta rasvapalloista eri muodoissaan. Tänään sitten tuli ehkä koko talven kovin laji paikalle. Valkoselkätikka tuli ihmettelemään ruokintapisteen tarjontaa.
Ohessa jokunen valokuva laudan vieraista: valkoselkätikka, käpytikka ja hömötiainen

 PS. ja juuri tätä tekstiä lopetellessa tuli ruokintapisteelle suuri hiljaisuus ja pakokauhu - varpushaukka yritti iskeä lintupaistin toiveissa paikalle, mutta joutui poistumaan tyhjin kynsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter