sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Radioaktiivisuus kohoaa

"Kevyttä, radioaktiivista leireilyä"

 Paikallinen ja loppuviikosta myös valtakunnallinen radioaktiivisuus kohoaa jälleen. Onneksi nyt ei ole kyse ydinvoimaloissa tapahtuvasta onnettomuudesta vaan radiotaajuuksilla työskentelystä hieman tehostetumman mallin mukaisesti.

Vuoden viimeinen SIRAD (Sissiradio) harjoitusviikko käynnistyy maanantaina 20.11.23, juuri sopivasti näin evp-henkilön "tilipäivänä". Harjoitus huipentuu sitten tulevana viikonloppuna järjestettävään valtakunnalliseen viestiharjoitukseen, jossa perustetaan jälleen valtakunnallinen viestiverkko ilman internettiä ja osin jopa ilman sähköverkkojakin.

Varusteet ovat jälleen kasattu, vaikka kulunut vuosi onkin ollut sen verran nopeatempoinen, että kaikkia reppuvarusteita ei ole ollut edes tarve purkaa välillä. Hyvä niin. Tänään tuli vielä testattua ikään kuin varmistuksena tuon radiokaluston toimivuus yhteyksiä ottamalla eri puolilla Suomea sijaitseviin Winlink Gateway -asemiin. Nämä asemat toimivat radioverkossa ja välittävät niin viestejä kuin tiedostoja joko radiotiellä tai sitten jos mahdollista myös internetin välityksellä.

Toivottavasti auringonpilkut ovat suosiollisia ja radiotiet kunnossa. Mutta, noistakin haasteista on aiemman kokemuksen perusteella onnistuttu selviämään hyvin.


@ri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...