tiistai 3. lokakuuta 2023

Sienikoriin täytettä ja talous kuntoon




Suppiloita kerrakseen

Kuluvan kesän ja alkusyksyn aikana on saanut hieman hämmästellä tuota sinirihmastojen runsautta metsiköissä. Kesäinen kanttarellikausikin tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan. Viikonlopun vahverokiertueen tiimoilta löytyi vielä useita litroja tuoreita kanttarelleja korin pohjalle.

Vuotuinen "vahverolenkkikin" typistyi, kun maastossa oli jopa hieman runsauden pulaa vahveroista. Joutui jo paikanpäällä karsimaan osan sienistä pois ja korin ja muiden astioiden täytyttyä, piti loput jättää haikein mielin vielä kasvamaan maastoon. No, seuraavalla reissulla on todennäköisesti vielä poimittavaa ellei pakkasherra lumisateineen ehdi pilaamaan asiaa.

Ilahduttavaa sienien osalta oli sekin, että noita perinteisiä suolasieniä, rouskuja, oli myös maastossa mukavasti. Kaikkia ei olleet vielä ehtineet etana ja muut mönkijäiset syömään 😄

Kun tänään katseli kauppojen hintoja sienien osalta, niin voi vain todeta että pieni kävely metsikössä sienikorin kanssa on aika tuottoisaa noin taloudellisestikin.

@ri

Tyhjät sienikorit tänä syksynä harvinaisia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...