torstai 12. lokakuuta 2023

Uusi työasema valmiina eli QRV

"Uusi" työasema - valmiina

 Viime viikolla kertoilin, että tuo seitsemän vuotta palvellut työasemani sanoi äänilähtöjen ja -tulojen osalta työsopimuksen irti. Koska kyseiset "piirit" ovat toimintojen kannalta ne tärkeimmät, ainakin silloin kun työasemalla käsitellään multimediaa tai sitten erilaisia viestiteknisiä sovelluksia.

Pienen harkinnan jälkeen ajattelin luopua tuosta salkkumikrosta kodin päätyöasemana ja siirtyä käyttämään tehokasta ja pienikokoista Mini-PC:tä. Tässä Mini-PC:ssä on oman käyttöni osalta monia helppouksia tuohon salkkumikroon verrattuna: runsaasti nopeita USB-portteja, uudet näytönohjainportit (2 kpl), WLAN, lähes äänetön, ei akkuongelmia (saa olla virroissa 24/7 UPS:in kautta), nopea SDD-levy sekä extrana "vanha" perinteinen 9-napainen COM-portti. Koko komeus mahtuu vanhan Lenovon näytön alle ilman ongelmia ja pöytätilaakin säästyy melkoisesti.

Odotin työaseman asentamisen osalta erityisiä haasteita, mutta olin yllättynyt työaseman osalta: laitteeseen asennettu "levykuva" Windows 10 pro (SF) -käyttöjärjestelmästä oli päivitetty viimeiseen "tikkiin" eli kun hain päivityksiä, niin uusia ei löytynytkään. Myös virustorjunta oli kunnossa. Tästä suuri kiitos!

Eniten aikaa veikin noiden omien ohjelmistojen siirtäminen uuteen asennusympäristöön. Osa ohjelmista meni ilman ongelmia ns. copy-paste -menetelmällä ja osan joutui asentamaa ns. raakaversioina uusiksi ja päivittämään sitten käsipelissä tarvittavat määritystiedostot. No, tässäkin asiassa oli se etu, että useimmista ohjelmista oli tullut jo uusi versio, joten nyt ovat ohjelmistotkin ns. ajan tasalla. Jostain syystä itselle on jäänyt vanhoista kokemuksista sellainen ohjeistus, että ei kannata heti päivittää mitään, varsinkaan jos ohjelmistot toimivat. Toki täytyy muistaa, että tietoturvaan liittyvät asiat kannattaa hoitaa heti kuntoon kun mahdollista eli virustorjunta päivittymään automaattisesti ja oman kotireitittimen päivitykset samoin ilman niitä oletussalasanoja!

Vaikka kukkaroa ei ahdistaisikaan, niin suosittelen kyllä katsomaan tarjontaa näiden yritysten vuokrakoneiden tarjontojen osalta - siellä on joukossa niitä "helmiäkin", joissa säästää sievoiset summat. Niin ja näissä koneissakin on takuu vähintään 12 kk !

Vanha työasema saa palvella vielä tuossa reservissä, sillä tähän uusvanhaan työasemaan en kaikki ohjelmistoja siirrä, vain ne joita on tullut käytettyä. Usein tulee kokeiltua jotain ja sitten se jää ikään kuin roikkumaan työasemalle 😊 Vanhassa läppärissähän ei tuo audiopuolen vika rajoita mitenkään, joten sillä voi helposti hoitaa muita askareita tarvittaessa ja toimiihan se taas varalaitteena pahanpäivän varalle.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, kohti uusia haasteita.


@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...