torstai 7. syyskuuta 2023

Kesäkurpitsa taipuu moneksi

Kesäkurpitsahilloa tuoreeltaan...

 Kesän ja alkusyksyn satokausi on valmistunut monilta osin nautittaviksi ja säilöttäviksi. Kuluvan satokauden herkkuja keräillessä tuli huomattua, että kurpitsapenkin muhkeat kesäkurpitsat "taipuvat" myös muuksi kuin pelkästään grilliherkuiksi.

Perinteisen grilliherkun lisäksi tässä viikolla sain maistella melkoisen mukavaa kurpitsayllätystä, kun keittiön puolelta tarjoiltiin kalakeittoa - tarkemmin sanottuna "Imatralaista kalakeittoa"; keitossa ei ollut perunaa laisinkaan, mutta kesäkurpitsaa ja suolakurkkua antamassa oman twistinsä keiton lohipaloille. 

Keitto oli kerrassaan hyvää, joten pois heitettävää, kompostoitavaa, tähdettä ei jäänyt, vaan sitä tähteet tuli nautituksi toisena päivänä. Tätä keittoa tulee varmasti tehtyä toistekin. Aiheesta löytyy internetistä useitakin erilaisia reseptejä, ja niitähän toki voi aina muokata mieleisekseen. Yksi yhteinen tekijä keitolle lohen lisäksi on kuitenkin tuo kesäkurpitsa. 😊

Toinen kesäkurpitsaherkku, joka valmistui eilen on kesäkurpitsahillo. Nyt tuotettu testierä mennee paahtoleivän päällä tai puuron seassa nopeastikin. Sitruunan ja kesäkurpitsan yhdistelmä tuntuu toimivan vallan mainiosti. Kokeilemisen arvoinen tuote tuokin, jos kurpitsapenkki pullistelee ylimääräisistä kurpitsoista, joille ei keksi käyttöä 😄

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisikohan jo aika aloittaa talvilintujen ruokinta ?

Rasvaa tarjolle eri muodoissaan Terminen talvi on ottamassa otettaan, joten nyt on hyvä hetki aloitella talvilintujen ruokintaa. Pakkasjakso...