lauantai 21. lokakuuta 2023

Talviruokintakausi alkuun pihan linnuille

 

Talviruokinta aluille 21.10.23

Viime yön tiukka pakkaslukema antoi hieman aihetta perustaa jo ensimmäinen ruokintapiste pihalle. Tali- ja sinitiaisia olikin jo aamuvarhaisesta kopistelemassa pihapiirissä runsaasti kylmän yön jäljiltä. Vaikka lumivaippaa ei maassa vielä olekaan on tuo ruoan etsintä nyt astetta hankalampaa niin tiaisille kuin muillekin talvehtimista yrittäville siivekkäille.

Tälle talvijaksolle tuo ruokintakonsepti on hieman muutoksessa, mikä näkyy siinä, että ns. siemenravintoa on vähemmän tarjolla. Pääpaino onkin erilaisissa "rasvatuotteissa": talipallot, silavalaudat, talimakkarapötköt jne... Toki keltasirkkuja pitää muistaa sitten lumien tullessa erikseen kauraruokinnalla - ne kun eivät oikein noista talimakkaroista välitä saati muutoinkaan lintulaudan antimista. Tykkäävät syödä kauraa maassa, perinteiseen tapaan. Punatulkutkin ja viherpeipot nokkivat mieluummin auringonkukkaa laudalta. Viime talvena ei punatulkkuja juurikaan näkynyt ruokinnalla.

Vein talipallot ja rasvamakkaran iltapäivällä huomiseksi valmiiksi. Ensimmäinen utelias siivekäs tulikin jo tutustumaan tarjontaan. Sinänsä ihan hyvä, sillä samalla tuli uusi laji paikan ruokintapisteelle: pähkinähakki tuli ihmettelemään kuusen oksalle rasvamakkaraa. Makkara ei kelvannut, vaan poistui paikalta etsimään sembramännyn käpyjä muualle.


@ri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...