keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Welcome 4G - tervetuloa 4G

 

Yhteys poikki......

Muistin, että tuo ADSL-liittymä lakkaisi toimimasta vasta kuukauden lopulla, mutta onneksi tarkastin dokumenteista asian ja totesin lopetushetken olevan jo tänään. Kuin varmuuden maksimoimiseksi kävin vielä varmistamassa tärkeitä tiedostoja niin omaan verkkopalvelimeen kuin käytössä olevaan pilvipalveluun. Ihan vain siltä varalta, että jotain hankalaa säätöä tulisi. Tätä kutsutaan varautumiseksi.

No, niinhän siinä oli käynyt, että aamulla herätessä reitittimen ADSL-valo ilmoitti yhteyden katkenneen: nyt ei auttaisi reitittimen uudelleen käynnistys eikä soitto operaattorille. Olikin aika purkaa kaikki ADSL-reititykseen liittyvät laitteet kierrätystä varten pois pölyttymästä.

Nyt verkko rakentuu uuden 4G-yhteyden varaan ja tuntuisi toimivan ihan hyvin. Kaikkia vanhan sisäverkon laitteita ei tarvinnut määritellä uudelleen, sillä otin vanhan verkon langattoman MESH-reitittimen käyttöön uudessa 4G-reitittimessä. Nyt on saman purkin takana käytössä 2x5 GHz ja 2x2 GHz langatonta verkkoa - eikä yhtään vierasverkkoa.

Näillä mennään kohti uusia haasteita.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...