perjantai 21. lokakuuta 2022

TELIA 4G - rasitustestissä

Uutisointia viikolla 42/2022 häiriöistä Telian 4G-verkossa

Kulunut viikko tarjosi hyvän mahdollisuuden testata uutta ADSL:n korvaajaksi tullutta 4G-yhteyttä: keskiviikolle oli luvassa videoneuvottelutilaisuus, jonka sujuvuus rakentuu hyvin pitkälti siihen kuinka hyvin tuo siirtoverkko bittien osalta toimii. Heikoilla yhteyksillähän tuo kuva alkaa pätkimään ja samoin myös puhe saa outoja aksentteja osakseen ellei yhteys katkea kokonaan.

Nyt oli vielä helppoa ottaa tietoinen riski tapahtuman osalta koska varmentavana yhteytenä oli käytössä tuo hyvin palvellut ADSL-liittymä. No, pelko oli turha, sillä koko kolmituntisen neuvottelun aikana ei yhteys pätkinyt kertaakaan. Ja reitittimen valojen perusteella tuo signaalitasokin oli erittäin hyvä tiedon siirtoon. Signaalitaso hieman yllätti, sillä kaksi viikkoa aikaisemmin kun olin laitteen parissa heti tuoreeltaan, ei signaalitaso yltänyt keskitasoa korkeammalle kertaakaan. Nyt tuo signalointi tuntui toimivan paremmin - toki ulkoantennin avulla tuota signaalin laatua voitaisiin parantaa varmasti jonkin verran.

Häiriötilanne ja siihen liittyvät huoltotyöt ilmeisesti vaikuttavat vielä tuohon 4G-verkon toimivuuteen, koska nyt loppuviikosta noita maksimisignaaleja ei ole näkynyt kuin unissa. Katsotaan mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan. Onneksi tuo operaattorin vaihto on helppoa, koska liittymällä on kahden viikon irtisanomisaika ja kilpailevia operaattoreita on tarjolla sopivasti.


@ri

Päivitystä meneillään mobiiliverkon osalta



Keskiviikon videoneuvottelu onnistui yli odotusten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...