tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannussäästä

Sataako, ukkostaako, onko lämmintä, hellettä...... siinä hyviä kysymyksiä Juhannukseen liittyen. Ilmastomalleja ja ennusteita katsoessa tilanne vielä muutama päivä ennen h-hetkeä näyttää hyvin epävarmalta. Myös meteorologian ammattilaiset ovat olleet vielä varovaisia arvioissaan Juhannuksen sääosion suhteen.
Varmaa näyttäisi kuitenkin olevan se, että ainakaan metsäpalovaroitukset eivät kiusaa kokon polttajia kovin monessakaan kunnassa. Paikoin voi olla jopa hankaluuksia saada kokko syttymään perinteisin menoin. Sateita on siis suurella todennäköisyydellä luvassa viikonlopuksi. No, lohdutukseksi pitää todeta, että kyllä sitä aurinkoakin pääsee varmuudella ihailemaan, ainakin ajoittain.
Ukkosten osalta tilanne näyttää hyvältä tai huonolta - kuinka sen nyt haluaa ottaa. Laskelmien mukaan Kaakkois-Suomeenkin on olemassa vain alle 45% ukkosriski, mikä käytännössä tarkoittaa, ettei tarvitse salamoida katsella.
Mutta, Juhannuksen jälkeen olemme varmasti paljon viisaampia näidenkin säiden osalta - ja tuo paras ukkossesonkihan on tilastollisestikin vasta edessäpäin.
Hyvää JUHANNUSTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...