keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Juhannus is over

Juhannus on jälleen juhlittu ja kesä painumassa väistämättä ns. ehtoopuolelle. No syksyn pimeisiin on vielä aikaa runsaasti ja useimmilla duunareilla on vielä kesälomatkin kaukana edessäpäin. Elokuullehan on pitkissä ennusteissa luvattukin parhaat lomakelit niille ken lämmöstä ja auringosta pitävät.
Kuinkas muuten, Juhannus tuli vietettyä perinteisesti mökillä Savon sydänmailla. Sitä pitkän viikonlopun aikana ehtii rentoutumisen ohessa puuhastelemaan kaikenlaista. Sää oli sopivan aurinkoista ja tyyntä useimpina päivinä, mikä antoi hyvät edellytykset perhoskuvauksille. Pihlajaperhosten joukkoesiintymiset ja komean ritariperhosen näytteille asettuminen veivät kuvausten osalta pääosan. Toki muitakin siivekkäitä tuli kuvattua, kuten pesänsä juuri jättäviä harmaasiepon poikasia. Lepakkokuvaukset jätin tällä kertaa väliin vaikka lähijärveltä löytyikin pari mukavasti kaartelevaa vesisiippaa. Vesisiippa olikin ihan uusi tuttavuus mökkijärvellä; muita nahkasiipiä on kyllä tullut kuulluksi mökin vintiltä ja pihapiiristä.
Kun vielä Ahtikin antoi antejaan reilummalti, niin ei käy valittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...