keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Hyvää Itsenäisyyspäivää !

 

Lottaviestejä jatkosodan vuosilta 1944

Itsenäinen Suomi täyttää tänään, 6.12.2023, 106 vuotta ! Eläköön, eläköön, eläköön !

Suomen itsenäisyyteen liittyy voimakkaasti nuo vaaran vuodet 1939-1945, jolloin taisteltiin oman itsenäisyytemme puolesta tuota idän jättiläistä, Neuvostoliittoa, vastaan. Onneksi rintamat pitivät ja tärkeimmät taistelut voitettiin. Kiitos siitä rintamanaisille ja -miehille.

Viime aikoina olen saanut käsiini runsaasti sota-ajan kirjeenvaihtoa eli ns. kenttäpostia. Tämänkertaiseen Itsenäisyyspäivän postaukseen valikoitui erään Lotan kortti, joka oli laitettu tuntemattomalle sotilaalle menevään pakettiin (alin kuva/ taustapuoli). 

Ylin kortti on kenttäpostina sotasairaalasta lähetetty kortti (Kustantaja Suomen Aliupseeri, Sarja N:o 27) Tämäkin kenttäpostileimalla varustettuna.

Kortti- tai paremminkin kirjesalaisuutta rikkomatta hieman lainattua tekstiä tuosta pakettikortista tuntemattomalle:

....Olen vain välikäsi - viimeinen etappi teihin. Todelliset syypäät näihin paketteihin on haettava muualta (katsokaa korteista), en saa kavaltaa heitä. Olen vain kuin tulenjohtaja. Tavallisesti on kuumat paikat siellä minne tulenjohtajan silmä mieltyy - teille toivon kuumaa korviketta tällaisen paketin saavuttua.

Tämän tulenjohtajan viesti on mennyt perille, samoin kuin pakettikin. Korvikkeetkin lienevät nautittu kaiken kiireen keskellä.

Hyvää Itsenäisyyspäivää SUOMI!


@ri 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...