torstai 28. joulukuuta 2023

Karibia kutsuu

 

Aamupäivän yhteys St. Lucialle Karibialle 28 MHz

Radioheijastukset eli radiokelit jatkuvat edelleen hyvinä. Auringon aktiivisuus on pitänyt hyvin huolen siitä, että näillä hieman korkeammillakin HF-taajuuksilla syntyy hyviä yhteysavauksia eri puolille maailmaa. 

Tälle aamulle piti hieman virittelemäni radion pääteastetta joulutauon jälkeen 28 MHz:n taajuudella. Jo tutuksi tullut VARA-aaltomuoto oli testailun kohteena. Ruudulla ei montaa asemaa näkynyt taajuudelle tullessa; oikeastaan vain yksi asema hyvillä signaaleilla Britteinsaarilta oli "taululla". Juuri kun olin aikeissa pitää yhteyskokeilut Britteihin kuului taajuudella kutsusignaali, joka tulikin kaukaa Karibialta, St. Lucian saarelta.

28 MHz on aika rauhallinen taajuus näin hyvilläkin heijastuksilla, joten ei ollut ongelmaa saada yhteyttä aikaiseksi Karibian suuntaan - ja olihan nuo signaalitkin aika hyviä kun katsoo tuota kuvaa. Oman vertikaaliantennin lähtökulma signaalille sattui juuri sopivasti puskemaan 50 Watin signaalin tuonne reilun 8600 kilometrin päähän. 

Sähköinen QSL-tositekin saapui yhteydestä - TU


Yhteyttä olisi voinut pitää toki pitempääkin, mutta annettiin vasta-asemalle mahdollisuus käydä nauttimassa sikäläiset aamukahvit ja toki omat iltapäiväkahvitkin olivat ohjelmassa 😉

@ri / 73


Aamukeliä 28 MHz /VARA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...