sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Stradosfääripalloilua Joulun hengessä

 

Pallo lennossa kohti itää.....

Hämeenlinnan radioamatöörikerho (OH3AA) suoritti jälleen tänään stradosfääripallolennon Hämeenlinnan suunnalta. Itse en onnistunut saamaan tapahtumasta ennakkotietoa, joten tuo seuranta radiotiellä jäi nyt aika vähiin. Huomasin vasta pallon kun se oli tulossa kohti maanpintaan ja tuolloin tuolta aprs.fi -palvelun kautta. 

Pallohan laskeutui lopulta tuonne Vekaranjärven varuskunnan liepeille, kuten kuvasta näkyy, joten olisi varmaan kuulunut tuolla 144.800 MHz aprs-taajuudella. Tosin pallolla taisi ollakin lähetyksen ja paikkatiedon osalta käytössä vain tuo tehokkaampi HORUS-mode.

Tänään onkin ollut tuo aprs-taajuus ns. kuumana, kun olen virittänyt tuohon APRS-työskentelyyn mukaan myös siirtotien HF-verkossa, 14.103 MHz. Tämän mahdollisti tuo muussakin työskentelyssä käytettävä VARA-HF -"modeemiohjelmisto". HF-tiellä näkyy asemia, jotka eivät muutoin suoraan tule ruudulle VHF:llä - sinänsä ihan mielenkiintoinen kokeilu.

73 // @ri

Sinnehän se laskeutui lopulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...