tiistai 25. heinäkuuta 2023

Yhteyskokeiluja VaraHF-modella 18 MHz bandilla

 

DYNAMIC (VaraHF) yhteyskokeiluja

Näin kotirintamalla ollessa tulee muun puuhastelun ohessa myös tarkasteltua näitä radiotie-etenemisiä HF:llä eli lyhyillä aalloilla. Hieman perinteistä poiketen olen nyt ollut sivussa tuosta 14 MHz:n taajuusalueesta ja katsonut signaaleja hieman ylempänä 18 MHz jaksolta. 

Ennen varsinaista testailua eli oman signaalin lähettämistä näkyi PSK-reporterin sivustolla, että kuulolla oli ainakin asemat Japanista ja Australiasta. No, oma ajoitus oli sen verran myöhäinen, että aurinko ja päivänvalo teki tehtävänsä ja vei asemat pois signaalieni osalta. Sen sijaan kohti etelää mentäessä tuli ruudulle hienosti asema Ghanasta kuten tuo liitteenä oleva kuvakaappaus osoittaakin. Kuva osoittaa hyvin myös kuinka tuo signaali hieman vaimenee Euroopan ylitse Afrikkaan siirtyessään. Onneksi tuo VARA-modeemi osaa lukea vielä auttavasti alle -20 dB signaaleja. Tosin mitä heikompi signaali, sitä hitaampaa tuo tiedonsiirto on, mutta aina ei tarvitse lähettääkään kuvia tai tiedostoja.

73 de @ri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivän bongaus - "Ihan pihalla"

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.2024  Viikonvaihteessa järjestettiin oikein lintujentarkkailun superviikonloppu, kun lauantaina vietettiin Torni...