sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Markkinahuumaa Enonkoskella

Kalamarkkinoiden alkutunnelmia Enonkoskella 1.7.2023

 Ainakin kesäisin tuntuu markkinoita riittävän Suomessa jokaiselle viikonlopulle; on suurempia ja pienempiä "kattauksia" eri teemoineen. Itse tykkään pienemmistä, paikallisista markkinakokonaisuuksista sillä niissä on jotain sellaista mitä ei esimerkiksi suuren mittakaavan kansainvälisistä suurmarkkinoista löydä. 

Markkinoita tutkaillessa huomaa helposti, että kala on aika monen markkinan pää artikkeli. Mutta kalahan onkin suomalaisille kelpo houkutin, sillä sen ympärille on helppo rakentaa muutakin oheistapahtumaa. Lappeenrannassa on otettu kalojen tueksi potut ja saatu aikaan hieno konsepti "Muikku ja pottu". Enonkoskella ollaan vuosittain kokoonnuttu perinteisille kalamarkkinoille heinäkuun alkajaisiksi ja sopivasti hiekkaveiston kilpailun yhteyteen. 

Vaimon kanssa käytiinkin tutustumassa Enonkosken markkinoihin ns. pitkän kaavan mukaisesti eli käyskentelimme alueella koko tapahtuma-ajan klo 10 - 14. Paljon oli tapahtumaa saatu mukaan markkinoille, joten aika ei käynyt pitkäksi. Sateen uhkakin väistyi juuri sopivasti, joten markkinakansa säästyi kastumiselta. 

Tänä vuonna markkinayleisöä viihdytti musiikilla Janus Hanski & Country Caravan -yhtye. Letkeää, mukaansatempaavaa musiikkia olikin tarjolla useamman "setin" verran. Areenalla käytiin myös tapahtuman luonteeseen liittyvä ongenkohon SM-kilpailu, jossa voittotulos kirjattiin arvolla 15.7 metriä! Mielenkiintoinen ja erittäin tekninen laji tuo kohon heittäminen - jos ei usko, niin kannattaa kokeilla.

Hiekkaveistäjät viimeistelivät toriarenan ympärillä veistoksiaan. Sunnuntaina sitten selviää yleisön ja kilpailujyryn suosikit.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...