tiistai 2. toukokuuta 2023

Terminen kevät kääntyy kesäksi

 

Lämpökäyrä hutikuulta 2023, Mustola
Huom: 14.-18.4 huolto sääasemalla.

Edellisessä kirjoituksessani, 7.4, ounastelin termisen kevään alkamista Lappeenrannassa. Tuolloin oltiin juuri päästy vuorokauden keskilämpötiloissa plussa-asteille. Tänään tilastoja tarkastellessa voikin todeta, että 5.4 alkoi terminen kevät. Sen jälkeen on oltu plussan paremmalla puolella.

Nyt kun Vappuviikonlopusta on selvitty "kuivin jaloin" onkin aihetta suunnata katseet kohti kesäkautta. Tuohon on vielä hieman aikaa, sillä tuo +10 C:n raja-arvo keskilämmön osalta on vielä aika kaukana, eikä se kovin nopeasti lähestykään näillä päivälämpötiloilla. Mutta, joka vuosi se kesä on sieltä tullut, niin nytkin.

Vuoden ukkoskausi on aloitettu jo huhtikuun "helteen" myötä Länsi-Suomen suunnalla. Kaakonkulmalle tuota ensimmäistä ukkosrintamaa saadaan vielä tovi odotella, mutta kyllä se perinteisesti jo Helluntaina tietämissä on antanut viitteitä itsestään. Saas nähdä kuinka nyt käy.


@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...