tiistai 9. toukokuuta 2023

Bongaa päivä pihalla -tapahtuman siivittämänä

Pikkuvarpuset kevättä vastassa

 

Viikonloppuna, 6.-7.5, oli jälleen Bongaa päivä pihalla -tapahtuma. Osallistumiskynnys tapahtumaan on tehty erittäin matalaksi, mikä on hyvä asia kun halutaan tuoda harrastusta esille. Joku voi toki hieman vierastaa tuota "bongaa" -sanaa, mutta se on jo muodostunut aika vakiofraasiksi kun puhutaan kohteiden havainnoinnista; oli sitten kyseessä linnut, lepakot, junat tai vaikka lentokoneet.

Tänä vuonna valitsin omaksi BPP-päiväksi lauantain, siitäkin huolimatta, että sunnuntaille oli luvattu hieman lämpimämpää säätilaa. Havainnointipisteenä oli tällä kerralla mökkitontti Koloveden luontokeitaan äärellä Etelä-Savossa. Jo kohteelle saapuessa torstaina huomasi kuinka kevät oli aika paljon jäljessä siitä mitä se oli Lappeenrannan suunnalla. Monet tutut muuttolinnut puuttuivat vielä maisemasta tai jos niitä olikin eivät ne vielä juurikaan laulaneet reviireillään.

Liki 12-tuntia tuli aktiivisesti havainnoitua pihapiirissä ja lajimääräksi jäi lopulta niinkin vaatimaton kuin 15 lajia. Monet tutut lajit jäivät vielä havaitsematta. Sunnuntaina liikettä pihapiirissä ja ympäristössä olikin sitten jo hieman reilummin kun mm. kirjosiepot saapuivat, mikä herätti "henkiin" myös muut pönttöjen asukit.

Seuraava bongaustapahtuma onkin sitten kesäkuun alussa, kun suoritetaan havainnointia "Pönttöbongauksen" nimissä.


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...