sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Myymäläauto palvelee

 

Myymäläauto vierailee

Myymäläauto ei ole enää arkipäivää monellekaan. Kaupungeissa ja taajamissa tätä palvelua ei enää varmasti tarvitakaan, mutta maaseudulla myymäläauto on usein se lähikauppa, josta perustarvikkeet ostetaan. Valitettavasti vaan tämä hieno palvelumuoto on jäämässä historiaan sitä mukaan kun nykyiset, harvat myymäläautokauppiaat siirtyvät eläkkeelle tai lopettavat liiketoimintansa muutoin.

Oman kylän kaupat (2 kpl) lopettivat toimintansa liki 10 vuotta sitten, joten jäljelle jäi viikottain kylän raitteja kiertelevä myymäläauto. Autolle on kävijöitä riittänyt jopa vilkkaimman turistikauden ulkopuolellakin - hienoa. 

Myymäläauto palvelee asiakkaitaan esimerkillisesti: pysähtyy tarvittaessa sovittujen pysäkkien ulkopuolellakin, tuo tuotteet melkein kotiovelle tarvittaessa, valikoimat erittäin hyvät, ystävällinen palvelu. Näihin ei kivijalkaliikkeet oikein pysty millään vastaamaan.

Tänään oli hauska huomata myös myymäläautokulttuurin toinenkin puoli: pääkaupunkiseudulta tullut perhe oli varta vasten tullut tutustumaan uuteen nähtävyyteen - myymäläautoon. Onhan se omassa lajissaan jo melkoinen harvinaisuus. 

Toivottavasti nämä palvelut saadaan säilytettyä maaseudulla jatkossakin.

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivän bongaus - "Ihan pihalla"

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.2024  Viikonvaihteessa järjestettiin oikein lintujentarkkailun superviikonloppu, kun lauantaina vietettiin Torni...