tiistai 5. lokakuuta 2021

WhyNotWin11 - eikö Windows 11 käy?

Ensituntuma Windows 11:een
 Kuluneella viikolla heräsin arjen olemassaoloon jälleen, koska aloin saamaan runsaasti yhteydenottoja teemalla "Voinko asentaa Windows11:n työasemaani?" tai paremminkin "Miksi en voi asentaa Win11:ta?"

Microsoft on tehnyt asian käyttäjille "helpoksi", eli päivityspaketti tarkastaa ensin kohteen eli työaseman ja jos toteaa sen täyttävän vaatimukset, asentaa itsensä käyttäjän luvalla (toivottavasti) sitten työasemaan. Muuton tarkastuksesta jää näkyvä jälki työaseman Windows Update -sivustolle, jossa se kertoo omassa infolaatikossaan, ettei asennus onnistu (ongelmitta). Samalla se tarjoaa Microsoftin oman työkalun, jonka voi ladata netistä ja suorittaa työasemalla asian tarkastamiseksi.

Perussääntönä voisi sanoa, että yli 5 vuotta vanhoihin työasemiin tuon Win11-järjestelmän asennus ei onnistu, edes "tekohengittämällä", sillä tuo vaadittu suojausmoduli, TMP 2.0 puuttuu eikä sen lisääminen jälkikäteen ole järkevää tai edes mahdollistakaan. Monissa uudemmissakin työasemissa tulee tuo sama TMP-herja, mutta tällöin asia voidaan tn. hoitaa ilman työaseman uusimista. Yleensä tuo TMP-moduli on esiasennuksessa poistettu käytöstä, joten se pitää käydä ottamassa käyttöön työaseman asetuksista. Microsoftin sivuston linkkejä seuraamalla asiasta löytyy yllättävän hyvät tiedot asian tarkastamiseksi ja korjaamiseksi.

Onnistuneita asennuksia toivotellen.

//ARi\\

PS. Ensi kevätkaudella on varmaan se otollisin hetki päivittää koko työasema Win11-kantaan kaupallisilla markkinoilla: Jouluruuhkan paineet hinnoille on voitettu, uutta "rautaa" on hyvin tarjolla, Windows 11:n "lastentaudeista" on päästy eroon, ainakin suurimmilta osin........
PS2: Windows 10 tuki jatkuu edelleen, joten sen takia ei ole kiirettä päivittää työasemaa.


Asennusta ei suositella - se ei onnistu !

TMP eli suojausmodulin rakenne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...