perjantai 13. joulukuuta 2019

Silavaa ja muita herkkuja lintusille

Rasva- ja siemenkakkua tarjolla!

Näin pikkulintujen ja miksei hieman suurempienkin lintujen ruokintakauden ollessa jälleen ajankohtainen, täyttyy monen vähittäismyymälän eläintarvikepisteet erilaisista lintujen siemenravinteista, pähkinöistä ja rasvapalloista.

Itseäni on hieman huolettanut se seikka, ettei kunnon "talirasvaa" löydy enää kauppojen hyllyiltä. Tai jos sattuu löytymään, niin kilohinnaksi en keksitty jotain aivan "tolkutonta".

Muistan kun tuossa 90-luvulla tehtiin ns. rasvalautoja linnuille. Rasva kelpasi hyvin niin tikoille kuin tiaisille. Rasvaa saatiin tuolloin lähes ilmaiseksi, kun vaan viitsittiin hakea sitä paikallisen teurastamon lähettämöstä. Ja kyllähän sitä tuli kannettua useampi muovikassillinen tuolloin.

Tuossa hiljattain kun kysyin asiaa kaupan lihatiskiltä, niin vastaus oli hyvin ymmärrettävä: nykyään ei tuollaista rasvaa tule sianlihan mukana. Sioilla on niin ohut tuo rasvakerros, ettei tuollaisia perinteisiä maatiaispossun "läskiraitoja" löydy perustuotteista. Toki sitä perinteistäkin sikaa löytyy, mutta se toki maksaakin sitten hieman enemmälti.

No, eipä auta kuin keksi muita houkuttimia tikoille ja metsätiaisille. Onneksi nuo rasvaruukut ja -pallot tuntuvat kelpaavan myös.


"Pitkäpyrstöt" rasvakakkusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...