tiistai 3. joulukuuta 2019

Talviruokinnalla....

Kuva: Pähkinänakkeli

Kuva: Tikli

Vuodenkierto on jälleen kääntynyt siihen vaiheeseen, että on korkein aika aloittaa talvilintujen ruokinta, jos siihen vain on mahdollisuus. Näin omakotitaloudessa asujallehan tuo ruokintaluvan saaminen ei ole ylitsepääsemätön ongelma.

Heti pakkasten saavuttu joulukuun alussa, alkoi ruokintapisteelläkin tapahtua. Lauhemmalla kelillä tuntuu ruokaa vielä löytyvän lähes lumettomasta maastostakin. Tein tuossa viikonlopulla yhtenä aamuna nopean laskelman lintujen ja lajien määrästä kotipihan ruokintapisteellä. Mukaan tuli lasketuiksi vain ne lajit, jotka oikeasti hyödynsivät ruokintapistettä.

Käytössä on pihalla kaksi siemenautomaattia, yksi pähkinäputki (verkkomallia), pähkinärasvaseos ja iso talipallorengas, johon mahtuu n. 10 palloa nokittaviksi.

Tällä konseptilla varusteltuna kävi lauantaina 30.11.19 ruokintapisteellä aamutunnin aikana seuraavat lajit :


  1. Talitiainen 8 yks.
  2. Sinitiainen 3 yks.
  3. Hömötiainen 1 yks.
  4. Kuusitiainen 1 yks.
  5. Pikkuvarpunen 10 yks.
  6. Punatulkku 5 yks.
  7. Keltasirkku 8 yks.
  8. Närhi 2 yks.
  9. Käpytikka 1 yks.
  10. Puukiipijä 1 yks.
Tämän lisäksi lähistöllä pyöri vielä pari harakkaa, mustarastas sekä jäteasemalle matkanneita naakkoja ylilennollaan.

Melkoisen mukava kattaus lintuja pihapiirissä.

Marraskuun harvinaisin havainto lintulaudalla oli useampana päivänä auringonkukansiemeniä lajitellut pähkinänakkeli (2 yks.) sekä tietysti nuo metsätiaiset, hömö- ja kuusitiainen. Töyhtötiaista vielä odotellaan. Vuosi sitten "töyhtis" kävi aina kurittamassa tarjolla ollutta rasvalautaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...