tiistai 17. tammikuuta 2017

Aina on tilaa yhdelle...

Ready to cook.....
"Aina on tilaa vielä yhdelle" - näin tuli ajateltua tuossa viikonlopulla kun kävin paikallisessa marketissa ihmettelemässä ruoanlaiton uusia trendejä. Vuodenvaihteen jälkeenhän tulee jälleen monille mieleen hieman keventää ruokavaliotaan. Tähän saumaan on Philips iskenyt uutukaisella keittimellään.
Laitepakkauksen kuva on hieman harhaanjohtava, sillä siinä esitellään perinteisten "ranskanperunoiden" valmistusta. Kyseiset perunat on monesti totuttu yhdistämään rasvakeittimiin ja upporasvassa paistamiseen. Kyllähän tämä laite paljon muistuttaa ns. friteerauskeitintä, mutta laitteen toimintaidea on aivan toinen. Laite toimii hyvin pitkälti muistuttaen perinteistä kiertoilmauunia, joka löytyy jo useimmista talouksista. Perunat ja muut ruoat valmistuvat siis ilman lisättyä rasvaa tai vettä nopeasti ja tehokkaasti.
Kauppareissulla tuli samalla ostettua pohjoisen pojilta tuoretta siikaa, valmiiksi fileoituna (mikäs sen helpompaa). Näin pääsisi laitetta testaamaan heti tuoreeltaan kotin päästyään.
Laitteen käyttöönotto ei oikeastaan voisi olla enää helpompaa ja yksinkertaisempaa. Ilmeisesti tämän takia pakkauksesta puuttui kokonaan suomenkieliset ohjeet - mukana tullut keittokirjakin oli sopivasti ns. monikansallista formaattia.
Virtajohdon kytkemisen jälkeen käyttäjälle jää tehtäväksi lähinnä lämpötilan säätäminen ja kypsennysajan valitseminen. Suositus ajat ja lämmöt löytyvät eri tuotteille sopivasti laitteen kyljestä. Joten eipä muuta kuin fileet "uuniin" ja asetukset kohdilleen. Ja kas kummaa, n. 8 minuutin kuluttua oli tarjolla erittäin herkullista siikafilettä. Myös seuraavana päivänä suoritettu kokeilu broilerin pihvillä toi loistavan tuloksen lyhyessä ajassa.
Toimiva kokonaisuus kerrassaan. Toki näillä uusilla innovaatioilla on sitten aikanaa unhoittua, joten onkin mielenkiintoista seurata tulee tälle tuotteelle samanlainen historia kuin aikoinaan "leipäkoneelle". Valmistajan takuukin on tuotteelle peräti 2 vuotta, joten eiköhän tässä ainakin pari vuotta saatane hieman eri tavalla valmistettua ruokaa.

Resepti siikafileelle:

- n. 500 g siikafilettä
- pintaan hieman suolaa
- ripaus valkopippuria
- puoli ruokalusikallista hyvää neitsytöljyä fileen pintaan
-valmistus 180 C - 6 min ja ei kuin makustelemaan.........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter