torstai 24. maaliskuuta 2016

THB.........

Reipas "Thai-kukko" turistioppaana
Nyt on tehty sellainen kunnon turistimaraton: eilen noustiin auringon kanssa samaan aikaan (06.50) ja aamupalan jälkeen heti liikkeelle paikalliselle kylälle. Paluu sitten klo 19.40 kun aurinko painuu horisonttiin.
Siinä ehti hyvin tutustua paikalliseen toriin, jossa oli markkinatunnelmat näin keskiviikkoisin.
Oikotietä etsiessä takaisin rantakadulle pääsimme poikkeamaan paikallisen pyhäkön (munkkiluostari) maisemiin. Polku vei näet suoraan luostarin aukiolle, josta pääsi sitten rannalle.
Rannalta tultaessa tuo polun pää oli näkymättömissä eikä tahtonut tahallaan mennä törmäilemään pyhiin paikkoihin. Toki eihän siinä mitään, sillä Phuketin reissulla oli nuokin salat opetettu kun vierailimme suurella Buddhan temppelialueella.
Tuo löytämämme polku tarjosi myös hienon luontoelämyksen kun polun alittavassa kanavauomassa oli laskuveden paljastamalla kaistaleella satoja, jopa tuhansia yksisaksirapuja.
Auringonlaskua ehdimme hyvin seuraamaan paikallisen rannan "rantabaariin" - yhteen monista. Tämä randomilla valittu paikka osoittautui hassuksi, sillä samalla tuli tehtyä uusi lintuhavainto. Paikallinen, iso kukko tuli tekemään tuttavuutta. Ja kun omistajat huomasivat, että emme olleet siitä pahoillamme,  niin antoivat kukon olla hellittävänämme. Auringonlaskua odotellessa kukko tarjosikin mainiota ohjelmaa.
Torstai menikin tänään Batongin katuja mittaillessa. Tosin tällä kertaa pyydettiin Tuk-tuk viemään meidät suuren ostoskeskuksen kupeelle. Järkyttävän suureksi kokonaisuudeksi osoittautunut keskus tarjosi kyllä tuotteita laidasta laitaan. Itse oli jo valmis luopumaan kiertelystä ensimmäisen kerroksen parituntisen kiertelyn jälkeen. Ei muuten, mutta kassit alkoivat uhkaavasti täyttyä ja vielä oli tehtävä ostoksia ns. kadullakin hi...
Huomenna sitten ihailemaan merimaisemia ja paluu sopivasti auringonlaskun jälkeen.
Täällä muuten on tuo vuosileima hieman erilainen kuin Suomessa. Täällä eletään vuotta 59. Voi hämmästyttää kun tutkii kauppalaskuja tai tuotteiden parasta-ennen päiväyksen.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

OH5KUY // ARi

Oma valokuva

Born: March 1965
Married with Leila
Other familymembers:
  • Sina (1991) girl 
  • Aapo (2007) Tibetan spaniel (!2013!)
  • Tapsa (2013) Hamster (!2014!)
  • Wiljo (1985) Turtle
 
Hamradio operator since 1991.
Using callsign: OH5KUY

Twitter