tiistai 22. maaliskuuta 2016

THB........

Euroopasta kuuluu uutisten mukaan kummia kun pommit räjähtelevät lentokentillä ja metroissa. Harmittava ilmiö kerrassaan, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Kostonkierre ja vihanpito ovat huono yhdistelmä - joku kärsii aina.
Täällä Phuketin suunnallakin ovat pommit paukkuneet useana iltana kun juhlaväki on innostunut ilotulituksiin. Näissä tulitteissa ei ole ruutia todellakaan sästelty, lataukset ovat melkoisia.
Monissa maissa on paikallisilla kauppiailla ja liikkeenharjoittajilla omat tapansa houkutella asiakaita luokseen. Turistille joskus jopa harmillisen agressiivistakin toimintaa.
Täällä Phuketin suunnalla ylivoimaisesti aktiivisimmin palvwluksiaan tarjoavat Tuk-tuk -kuskit sekä räätälit/vaatturit. Räätäleiden liikkeitä tuntuu olevan joka paikassa, suurempia ja pienempiä. Patongin reissulla uteliaisuus iski ja erehdyin yhteen liikkeeseen sisälle tutustumaan tarjontaan. Ja tarjontaa oli joka lähtöön. Onneksi ei ollut paidan tai puvun tarvetta tällä kertaa.
Tänään aamukävelyllä Kamalan rantakadulla tuli sattumalta Leilan kanssa testattua paikallisten vaattureiden herkkyys. Kävelimme tuon reilun parin kilometrin pätkän neljään kertaan edestakaisin ja neljännellä kerralla ei enää yksikään vaattturi tullut tarjoamaan palvelujaan,  hymyilivät vain vienosti liikkeidensä edustalla.
Paikalliset "taksit" meidät tuntevatkin, osin siksi että palveluita on tullut paljon käytettyä ja myös siitä että vaimon punaiset hiukset erottuvat edukseen ja jäävät helposti mieleen.
Huomenna jälleen uudet retkeilyt ja ihmettelyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter