maanantai 21. maaliskuuta 2016

THB.......

Tämä päivä päätettiin pyhittää Leilan kanssa sellaiseksi yleiseksi lököttelypäiväksi eilisen markkinahumun ja muun sukkuloinnin jälkeen. Ohjelmassa siis vain kevyttä kävelyä rantabulevardilla ja sitten kaupan kautta tutulla Tuk-tukilla takaisin.
Rannan tutusta kojusta ostettiin hieman nestetäydennystä. Tässä paahteessa jääkylmä vesi maistuu todella hyvältä. Rohkeimmat ottavat siihen mukaan kyytipojaksi töpsyt paikallista alkoholitislettäkin.
Tällä kertaa juottamon hoitaja tarjosikin kyytipojaksi lautasellisen jotain paikallista hedelmää. Tämä maistui aivan sitruunan ja lantun risteytykseltä.
Hetken kuluttua kun sai käsiinsä pienen suolakupin johon hedelmän paloja dippasi, niin ymmärsi koko homman juonen. Kokonaisuus suorastaan vei janon pois ja teki hyvän olon. Alkoholin kanssa nautittuna kuulemma lisää janoa sopivasti, mikä sopii liikkeenharjoittajalle hyvin.
Yleinen liikenne tuntuu täällä hieman kaoottiselta ja osin sekavaltakin. Syy ei ole ainoastaan vasemmanpuoleisessa liikenteessä, vaan siinä että liikkujia etenkin pääteillä on paljon. Moposkootterit eri muodoissaan ovat runsaimpia kulkuvälineitä heti nelipyöräisten jälkeen.
Onnettomuuksia joihin on poliisi kutsuttu paikalle on toistaiseksi nähty vain kaksi kappaletta.
Paikallisten tilastojen mukaan täällä yleisin kuolinsyy on liikenneonnettomuus.  Heti toiseksi yleisimpänä syynä on se että kookospalmun hedelmä putoaa päähän!!! Uskomatonta, mutta totta. Onhan saaresta yli 75 prosenttia vielä luonnonvaraisessa tilassa ja maaseutua.
Jännä tieto on sekin, että paikallisen ajokortin saa noin kuudessa tunnissa. Siinä ehtii tenttimään niin teoriat, tekemään lyhyen ajokokeen ja odottamaan kortin painatuksen. Näin täällä.
          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

OH5KUY // ARi

Oma valokuva

Born: March 1965
Married with Leila
Other familymembers:
  • Sina (1991) girl 
  • Aapo (2007) Tibetan spaniel (!2013!)
  • Tapsa (2013) Hamster (!2014!)
  • Wiljo (1985) Turtle
 
Hamradio operator since 1991.
Using callsign: OH5KUY

Twitter