maanantai 18. tammikuuta 2010

Tietoturvaa: 1 + 1 = 3

Voiko mihinkään enää luottaa kun tietokoneella asioitaan hoitaa? Tämä kysymys herää väkisin mieleen, kun lukee päivän tietoturvafoorumeita. Erityisesti tapaus Nordea osoittaa sen kuinka helposti voi tulla petetyksi.

Vaikka haittaohjelmien torjunta olisi 100% kunnossa, jää sinne aina tilaa noille uusille, vielä tunnistamattomille haittaohjelmille. Näiden avulla onkin sitten helppo ratsastaa eteenpäin, kun käyttäjä luottaa sokeasti haittaohjelmatorjunnan antamaan informaatioon työasemallaan. Torjuntamielessä siis 1 + 1 = 3 eikä 2 kuten olettaa sopisi.

Nykyiset haitaketehtailijat ovat monesti jo niin ovelia, että on vaikeaa alkaa syyttämään käyttäjää, jos hän eksyy väärille poluille ennen luotettavaksi tunnetulta surffipolulta. Se, mikä meillä Suomessa on vielä suurena etuna, on tämä kielimuuri. Hoonolla soomella kirjoitettuihin sähköposteihin osataan jo suhtautua asiallisesti. Nytkin tämä Nordea-tapaus vie käyttäjän englanninkieliselle sivustolle tutun kotimaisen sijaan. Kun jotain poikkeavaa tapahtuu, etenkin maksupalvelujen sivustoilla, kannattaa hälytyskellojen alkaa soimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...