tiistai 19. tammikuuta 2010

NORDEA-pankki seikkailee

Viimepäivien uutistarjonnan perusteella näyttää vahvasti siltä, että NORDEA-pankki asiakkaineen on ajautunut internetin hämärälle vyöhykkeelle. Eikä ole ihme, kun kuuntelee pankin turvallisuusjohtajan lausuntoja radiosta. On aika arveluttavaa mennä aliarvioimaan nettirikollisten toiminta; en usko, että pankkitoimintaa syvästi häiritseviä työkaluja pystytään tekemään vielä esikouluiässä, kuten annettiin ymmärtää. Kyllä asialla on korkeasti koulutettuja it-alan ammattilaisia. Toki esikoululainenkin voi, mikäli on hyvissä varoissa, ostaa itselleen valmiiksi räätälöidyn hakkeripaketin, jolla sitten voi aiheuttaa kaikenlaista kiusaa. Mutta taustalla on aina alansa ammattilaisia.
Silloin kun "vihollisarvio" pettää, on hyvin vaikea voittaa taistelua. Toivottavasti NORDEA:n tietohallintojohto ottaa tapahtuneesta hieman opiksi. 50 000 eur on aika pieni kipuraha moisesta, eiköstä vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...