tiistai 8. kesäkuuta 2021

Helle hellii perhosiakin

Reilu viikko onkin saatu nautiskella helteisistä keleistä. Lähes päivittäin tuo helleraja, +25.1 C, on tullut ylitetyksi. Kaikki auringonpalvojat ovat varmasti päässeet nautiskelemaan UV-säteistä ihan kunnolla. 

Komeat päiväperhosetkin ovat huomanneet vallitsevan lämpöaallon ja lennelleet ahkerasti. Katseltavaa perhostenkin osalta on ollut paljon. Perhosten osalta on mielenkiintoista se, että lajisto muuttuu kesän edetessä; kevään lentelijät häviävät ja uudet lajit tai sukupolvet tulevat lentoon. Uutta katseltavaa siis riittää takuulla. 

Mikäli perhoset alkavat kiinnostaa enemmänkin, kannattaa hankkia käyttöön joku perhosopas tai sitten käyttää niin internetistä löytyviä määrityssivustoja. Näin perhosille löytyy helpommin se oikea lajinimikin tai -ryhmä, sillä joidenkin lajien osalta määritys on aika pikkutarkkaa työtä: hopeatäplät, sinisiivet mainitakseni. Alla olevia kuvia voi käyttää vaikka määrityksiä harjoitellessa.


t. ARi






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivän bongaus - "Ihan pihalla"

Bongaa päivä pihalla 4.-5.5.2024  Viikonvaihteessa järjestettiin oikein lintujentarkkailun superviikonloppu, kun lauantaina vietettiin Torni...