torstai 24. kesäkuuta 2021

Aatu-myrskyä tarkastellen

Purin hieman dataa sääaseman osalta ja poimin sieltä esille neljä (4) käyrää, jotka kuvaavat aika hyvin Aatu-myrskyn luonnetta sen ohittaessa sääasemaa Enonkoskella 23.6.2021. Huomioikaa, että kaikki käyrät ovat 48-tunnin jaksolta. Tämä sen takia, että olisi hyvä verrata lukemia edelliseen vuorokauteen.



Lämpökäyrä
Ilman lämpötilan osalta kävi juuri niin kuin voi olettaakin ukkosrintaman ohittaessa: lämpötilassa tapahtui jyrkkä lasku, eikä paluuta rintaman kulkua edeltävään lämpötilaan ole heti todettavissa.
 
Tuulen nopeus ja huipputuulet
Koska syöksyvirtauksilta vältyttiin (hyvä niin), ovat tuulilukematkin aika maltillisia. Myrskyn reunan tullessa kävi puuskat hetkittäin n. 10 m/s. Keskituulet jäivät kuitenkin alle 6 m/s (10 minuutin keskiarvona)


Tunnin sadekertymä
Vettä kertyi niin analogiseen kuin digitaaliseenkin mittariin liki 20 mm. Hetkellinen saderyöppy myrskyn alussa indikoi jopa 50 mm sadetta. Kuvassa näkyy myrskyn eturintaman ja jälkirintaman jäljet sadekertymässä hyvin.

Ilmanpaine
Mitään yllättäviä matalapaineita ei myrskyn osalta päässyt syntymään. Pientä vaihtelua toki myrskyn iskemän h-hetkellä, mutta ei mitään mainittavampaa.


//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...