lauantai 3. huhtikuuta 2021

Pöllöklassikkoja vuosien varrelta

ISBN: 951-99580-3-7 (Kajaani 1984)

ISBN: 951-26-4052-X (WSOY 1995)

 

Vanha sanontahan kuuluu, että "Koskaa ei ole liian myöhäistä..." Niinpä ajattelinkin tuoda esille näin pöllöjen aktiivisuuskauden keskellä kaksi kirjaklassikkoa Suomen pöllöistä. Kirjakaupoista niitä tuskin enää löytyy, mutta ehkä antikvariaateista tai muista vanhoihin kirjoihin erikoistuneista myymälöistä, asian harrastajia unohtamatta.

Joka tapauksessa kyseessä on kaksi erittäin hyvää ja kattavaa teosta Suomen pöllöistä. Vaikka kirjat ovatkin viime vuosituhannelta ja vielä eri vuosikymmeniltä, on niiden sisältö täyttä faktaa vieläkin. Teokset käsittävät lajikohtaisten katsausten lisäksi myös mainioita tausta-aineistoja pöllöihin liittyen aina historiasta, kansanperinteestä, filateliasta jne. lähtien.

Itselläni kirjat ovat olleet ahkerassa käytössä heti julkaisujen jälkeen. Ja tuntuvat oleva edelleenkin: viimeöisen pöllöretken jälkeen tuli jälleen tarkasteltua muutamia asioita näistä yön valtiaista.

//ARi\\

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...