keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Verkko nurin - apua !!

Verkko nurin - apua !
Tämä on taas niitä päiviä kun kiittää, että on varmistanut tuon kriittisen nettipisteen toimivuuden tiedonsiirtokatkoksien varalta. Niinhän siinä vaan tänäänkin kävi, että pääoperaattorin modeemi alkoi vilkuttamaan punaista, ilmaisten katkoksesta datavirrassa.

Aiemmista ongelmatilanteista hieman viisastuneen varmistin nettiyhteyden toisen operaattorin langattomalla verkkoliittymällä, joka kytkeytyy päälle kun signaali ADSL:ssä katoaa. Vaikka tuo langaton verkko onkin usein toivottoman hidas, ainakin näin ilta-aikaan ja viikonloppuisin, auttaa se ainakin välttävästi tiedonsiirrossa sähköpostin ja kevyimpien nettisivujen osalta. Nytkin oli operaattori laittanut hienon ilmoituksen häiriöstä sähköpostiin, mutta valitettavasti ne joilla ei yhteyttä ole varmistettu, pääsevät lukemaan häiriöilmoituksen vasta kun häiriö on jo ohitse. Arvata vaan saattaa kuinka moni "kotioperaattori" on jo tuohon mennessä konfiguroinut, kaapeloinut ja määritellyt oman verkkonsa asetukset uudelleen. Luullen vian olevan omassa lähiverkossa.

Kyllä se tästä. Ja pienenä vinkkinä: kotikännykän kautta voi useimmissa tapauksissa jakaa verkon langattomasti myös sille kotikoneelle, tai sitten lukea nuo sähköpostit kännykän dataliittymän kautta mikäli mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...