torstai 6. joulukuuta 2018

Onnea 101-vuotiaalle!

RVL 100 v 2019!
 Suomi täytti tänään 101 vuotta. Se onkin jo hyvin kunnioitettava ikä millä tahansa mittarilla mitattuna.
Päivää on juhlistettu tietysti monilla eri tavoin - hyvä niin. Itselläni oli jälleen kunnia juhlistaa päivää operoimalla Immolan sotilasradioamatööriasemalta, OI5R.
Itsenäisyyspäivä on perinteisesti ollutkin yksi vuoden OI-asemien aktiviteettipäivistä. Mikäs sen hienompaa kuin tarttua mikrofoniin, pumppuavaimeen tai "hiirulaiseen" ja pitää yhteyksiä eri puolille maailmaa, samalla mainosta niin omaa "firmaa" kuin kotimaata.
Tänään olikin Suomen osalta ns. hyvä kattaus asemia äänessä. Bandilta löytyi niin tavallisten OH-asemien lisäksi myös kansallispuistoja aktivoineita "Flora ja Fauna" asemia sekä koko joukko vanhoja perinneradioasemia. Perinneradioilla oli vuoden toinen teemapäivä tänään ja bandilta saattoi löytää vanhoja sotaradioita äänessä. Niin ja tietysti OI-kerhoasemat olivat menossa mukana leveällä rintamalla.
Ehkä päivän mielenkiintoisin yhteys oli tänään OH7VS:n kanssa. Ensin pidimme yhteyden puheella (SSB) ja myöhemmin todella mielenkiintoisen yhteyden sähkötyksellä. Olihan nyt vasta-asemana tuo vanha sotaradio, KYYNEL, ja peräti 1 Watti tehoja. Hetken aikaa meni tuota Kyynel-radion omalaatuista signaalia kuulostellessa (nautiskellessa) ennen kuin laitoin oman kutsun eetteriin. Yhteys syntyi hienosti. Kyynel -on sen verran vetovoimainen viestitysväline, että nytkin se kokosi kuuntelun perusteella lukuisia vasta-asemia eripuolilta Suomea.


OI5R ja Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter