sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pienoismalli(t) BMW R75 osa 4

BMW kalusto sai viimeinkin lähes lopullisen silauksensa. Vielä puuttuu ns. säistäminen, eli kaluston vanhentamiseen liittyvät maalailut ja käsittelyt. Näin kalusto saadaan paremmin vastaamaan aikansa esikuvaa rintamaolosuhteissa.
Kuvassa on vasemmalla Venäläisen Zvezdan versio ja oikealla Japanilaisen Tamiyan näkemys samasta aiheesta. Nopeasti katsottuna ero on aika suuri.
Zvezdan versiossa eniten murhetta oli mallin viimeistelettömien osien sovittamisessa yhteen. Pahin esimerkki olikin tuo pyörän sivuvaunu, joka oli todellakin kuin lähes kranaatin täysosuman saanut. Sellaiseksi se olikin sitten tosi hyvä, ja kelpaa kyllä jatkokäsittelyyn, sillä mallille on käyttöä. Eihän kaikki kalusto ihan ehjänä taisteluissa seikkaillut ja kaikki mikä liikkui käytettiin mielellään hyödyksi. Zvezdan mallissa tiedustelupartio etenee hieman jo rähjäisellä pyörällä ja on pysähtynyt tutkimaan karttaa.
Tamiyan mallissa oli hahmoja hieman enemmän eli kaksi sotilasta pyöräpartion lisäksi. Pyörän kokoaminen tapahtui erittäin nopeasti, koska osat olivat lähes ns. mittatilaustyötä ja sopivat hyvin paikoilleen.
Näillä saadaan kevään aikana sitten dioraama valmiiksi - taustat on jo suunniteltu. Tälläkertaa tapahtumat sijoittuvat sitten itärintamalle johon vuoden 1942 seutuville. Kaksi vuotta sitten pyörämalli, ilman sivuvaunua, pärjäsi hyvin kotimaisella näyttelykierroksella. Tuo pyöräilijä oli sijoitettu Saharan hiekoille Pohjois-Afrikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...