torstai 19. marraskuuta 2009

Windows 7 "rules"

Nyt on jo useita viikkoja saatu nauttia Mikrosoftin viimeisimmästä innovaatiosta ja mielipiteetkin ovat luonnollisesti jakautuneet puolesta ja vastaan. Lähimpänä totuutta lienee se käsitys, että Windows 7 on tietysti kaupallinen tuotenimi, jonka taakse kätkeytyy itse asiassa Windows Vistan Service Pack 7 (SP7).
Nyt kun Mikrosoft on julkisesti myöntänyt kopioineensa kilpailijalta, Applelta, hyväksi havaittuja ominaisuuksia omaan järjestelmään, olisi varmasti hyvä ja hieno hetki kopioida myös tuo jakelutoiminto. Ei tarvitse jakaa käyttöjärjestelmää moniin eri versioihin, keskitytään ja tehdään vain yksi ja HYVÄ! Mahdoton yhtälö Bill Gatesin organisaatiolle. Sorry Bill!
Rahastahan siinä on kysymys eiköstä vaan: Applen päivityksen saa alle 30 euron, kun Billylle pitää käytännössä maksaa reilu 300 euroa, jotta ilkeää uutta asentaa koneelleen.
Windowsin jakelupäivityksiä tarkastellessa huomaa, että sellainen tärkeä asia kuin TIETOTURVA on otettu sitten rahastuskohteeksi - siis asia, joka pitäisi olla kunnossa jo heti ensimmäisestä jakelusta lähtien! Bitti-tasolla on varmasti menty oikeaan suuntaan heti ensimmäisestä Home Premium -versiosta lähtien, mutta kukaan ei ole varmaan Mikrosoftille koskaan kertonut, että tietoturvaan kuuluu paljon muutakin kuin ohjelmistotason suojaus.
Automaattiset varmuuskopioinnit ja palautukset sekä työaseman salaustoiminnot saadaan aktiivisiksi vasta kalliimpien versioiden myötä. Kyllähän nämäkin asiat olisi hyvä olla käytössä jo heti ensimmäisessä jakelussa. Merkillistä politiikkaa kerrassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...