perjantai 13. marraskuuta 2009

Aamulennolla

Niin, tämän otsikon alle voisi laittaa tänään useammastakin ajankohtaisesta aiheesta, mutta jätettäköön se nyt parin ilmiön varaan: Air Baltica -lentoyhtiö aloitti tänään virallisesti suorat lennot Lappeenrannasta Viroon ja Riikaan. Kysyntää lennoille on ollut runsaasti ja jos hintataso pidetään kohtuudessa, niin menestystä on luvassa varmaan jatkossakin. Toki tuohon menestykseen varmaan vaikuttaa myös mahdollisuus siirtyä Euroopan sisäisille "halpalennoille" joustavasti Riikasta.
Toinen aamulentoilmiö oli mielenkiintoista seurattavaa, kun taivaalla eteni pienemmissä ja suuremmissa parvissa variksia ja naakkoja. Suunnasta päätellen kohteena ei ollut Baltian maat, vaan paikallinen jätehuoltoyksikkö Kukkuroinmäessä. Noin puolen tunnin lennkeilyn ajalla ehti laskemaan yhteensä 400 varislintua. Todellinen määrä varmasti yli 500 yksilöä. Aktiivisin siirtyminen ajoittuu ajalle puoli tuntia ennen auringonnousua - 2 tuntia auringonnousun jälkeen.
Liikettä ilmatilassa siis riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...