keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Musta Perjantai 27.11.2009

Black Friday - Musta Perjantai on perinteinen joulukauppasesongin alku Yhdysvalloissa. Ainakaan tuolla nimellä kyseistä päivää ei juuri näe mainostettavan täällä pohjolassa. Olisikohan liian synkkä kaiku nimellä. No, nimi tai tarkoitus pyhittää keinot, vai miten se nyt menikään. Joka tapauksessa eiköhän se virallinen joulukauppasesonki avautune Suomessakin juuri tuolloin: jouluvalot tulevat kaduille ja ikkunoihin, kauppojen sunnuntaiaukiolothan ovat jo tuttua asiaa.
Yhdysvalloissa tuohon sesongin alkuun liitty päiväkohtaiset erittäin tuntuvat prosentuaaliset alennukset, jotka saavat asiakkaat liikkeelle. Esim. tietokonejätti Apple on ilmoittanut päivän kampanjahintojen olevan peräti 20 - 30 % ovh:sta useimpien edustamiensa tuotteiden osalta. Samaa linjaa ajavat myös monet muut yritykset.
Ollaan hereillä ja katsotaan koska Suomen kauppiaat huomaavat tuon mainion teemapäivän. Kyllä tänne vielä yksi kuluttajaystävällinen teemapäivä mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...