perjantai 11. lokakuuta 2024

FT8 SM-sprint, osa 8

FT8 -yhteyksiä 9.10.2024 / SM-cup

 Lokakuun SM-osakilpailu FT8-aaltomuodolla käytiin suunnitellusti keskiviikkona 9.10 klo 18-19 SA (Suomen aikaa). Ennakkoasetelmat kilpailuun oli erityisen mielenkiintoiset, jopa jännittävät: kilpailukausi on loppusuoralla ja viimeisistä cup-pisteistä taistellaan. Lisäjännitystä kilpailuun toi auringon hieman "oikkuileva" käyttäytyminen kisapäivänä ja sen aattona. Aurinkomyrskyt ja revontulet eivät ennustaneet mitään hyvää alabandien, 80/40 metriä, heijastuksille. Tämän lisäksi oli illalle luvattu kunnon syysmyrsky, mutta onneksi ilman salamoita.

Enonkoskelle kuului kaikista ennustuksista huolimatta lähes samat asemat kuin kuukautta aikaisemminkin. Signaalitasotkin olivat ihan hyvät. 18 asemaa tuli tälläkin kerralla lokiin, joista yksi työskenneltiin varmuuden vuoksi kahdesti; itse kilpailuun siis vain 17 uniikkia yhteyttä 7 MHz:lla.

Illan mittaan noussut myrskytuuli eikä aurinkokaan vienyt signaaleja, mutta myrskyn aiheuttama sähkökatko tuli sitten hieman sotkemaan kuvioita. Onneksi valtakunnan verkon sähköt katkesivat vain 3 minuuttia ylitse kilpailun päätöksen, juuri kun olin viimeistelemässä ja tallentamassa kilpailun tuloksia tietokantaan. UPS-varmistus varavirran osalta pelasti myös tilanteen noilta osin  ja tiedot tulivat tallennetuiksi oikein. 

Sähkökatkon pituus tällä myrskyllä oli reilu 18 tuntia, joten samalla tuli testattua myös puheradioverkon toimivuutta Savonlinnan suunnalle. Hyvin toimi yhteydet käsiradiolla Savonlinnan keskussairaalan toistimelle.

Vielä on kaksi osakilpailua jäljellä tälle kaudelle. Niitä odotellessa.


@ri // 73

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FreeData - uusi tulokas sähköisessä viestinnässä

  FreeData (FD) yhteyksiä 13.10.2024 Radioaalloille tulla tupsahtelee tasaiseen tahtiin aina jotain uutta digitaalista aaltomuotoa. Äänikort...