lauantai 15. helmikuuta 2020

Paras linnunpönttö!

Vuosimallia 1990 ja toimii edelleen.
Reilui 30v palvellut!
Näin hieman "raflaavan" otsikon merkeissä ajattelin luoda katsetta taasen alkavaan kevätkauteen. Tosin koko kulunut talvihan on toistaiseksi tuntunut melkein kuin keväältä 😉

Tämähän on se aika vuodesta taas aletaan suunnittelemaan linnunpönttöjä. Eihän ole enää pitkälti kun muuttolinnut saapuvat ja kotimaiset talvehtijat, pöllöt, ovatkin jo kovasti katsomassa pesäpaikkoja itselleen.

Linnunpönttöön liittyen sain kuluvalla viikolla erittäin mielenkiintoisen viesti Etelä-Savosta, Enonkoskelta. Viestissä kysyttiin lupaa siirtää minun vuonna 1990 asentama telkän/helmipöllön pönttö parempaan paikkaan. Ympäristö oli jo pöntön ympäriltä muuttunut n. 30 vuodessa hieman epäedullisempaan suuntaan. Tämähän on hyvin ymmärrettävää.

Viestin liitteenä olivat kuvat pöntöstä sekä sisäkanteen laitetuista yhteystiedoista. Eihän sitä muutoin olisi kukaan osannut jäljittää. Aikoinaan laitoin yhteystiedot juuri sen takia, että jos pöntöstä oli harmia tai muuta estettä, niin maanomistaja voisi helposti ottaa yhteyttä ja pyytää siirtämään pönttöä. Toki samalla joku voisi ilmoitella, josko pöntössä olisi pesintää menossa jne. Kaikki pöntöt olivat luonnollisesti laitettu niin, etteivät ne aiheuta vahinkoa puustolle.

Lupa pöntön siirtoon annettiin luonnollisesti. Olihan pönttö vielä 30 vuoden päästä siinä kunnossa, että se kannatti siirtää. Löytyisiköhän muualta noin vanhaa pönttöä vielä aktiivikäytössä?

On se hyvä, että aikoinaan tuli rakennettua laadukkaita pönttöjä.


Pöntön infotaulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...