perjantai 23. helmikuuta 2018

Talvi saapui kylään

Vaikka vuodenvaihde ja tammikuukin hellivät meitä lämmöllään, oli talven merkit silti jo nähtävissä julkaistuissa suursäätilaa koskevissa ennusteissa ja raporteissa. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että jälleen, lähes totuttuun tapaan viime vuosilta, kääntyi tuo lauha jakso arktiseen kylmyyteen heti helmikuulle saavuttaessa. 

Olisikohan pakkasta ilmassa ?


Kuluneet viikot ja ehkä pari seuraavaakin vielä ollaan jälleen saatu totutella tuohon pohjoisilta napa-alueilta ja Siperiasta tuleviin kylmiin ilmamassoihin. No, eipähän ole menneet hukkaan nuo aiempien vuosien lämpökerrastojen ja huopatöppösten hankinnatkaan.

Vuosi sitten tuo kylmin kelipiikki sattui heti helmikuun alkuun, kun nyt taas näyttää vahvasti siltä, että kylmin piikki osuu kuukauden loppuun. No, "vuodet eivät ole veljiä keskenään" - tai näin ainakin väitetään.

Mikäli ennustemalleihin on luottamista, niin parin viikon kuluttua sitten käännytäänkin jo voimakkaasti kevään suuntaan. Toivottavasti näin käykin, sillä kyllähän tällainen pakkasjakso jo riittää yhdelle talvelle.


Helmikuuta 2018 - lämmöt Mustolassa


Kelipiikki Mustolassa 2017 - verrokkina vuoteen 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kätevät sovellukset lintujen havainnointiin

Androidin "äpit" lintujen havainnointiin  Jyväskylän yliopistossa kehitetty Muuttolintujen kevät -sovellus tunnistaa linnun laulus...