perjantai 10. maaliskuuta 2017

Sataset "paukkumaan" - Suomi 100 vuotta! osa 4


No, niin. Nyt on ratkennut tuo ensimmäinen haaste Suomi100 -"kisassa": 100 ulkomaisen postikortin raja täyttyi eilen jännittävissä merkeissä. Olinhan tuossa aiemmassa tekstissäni luvannut matkustaa siihen valtioon, josta tuo sadas postilähetys tulisi.
Kahden kuukauden aikana, siis melko nopeasti, nuo 100 korttia tulivat täyteen. Teen niistä tarkemman analyysin vielä myöhemmin, mutta nyt siihen mielenkiintoisimpaan osioon eli haasteen vastaanottoon. Loppumetreillä asia meni hieman jännäksi koska neljän kortin osalta jouduin odottamaan peräti kaksi vuorokautta; ensimmäisessä jaksossa tuli kortit Hong Kongista ja Ameriikasta - ihan mukavia matkakohteita varmaan kumpainenkin. Ratkaisu tapahtui kuitenkin eilen, kun laatikossa oli kaksi korttia ja tavoite 100 kortin osalta täyttyi. Olisin tilastojen valossa voinut melkein lyödä vetoa, että Saksan reissua puskee, mutta kovin kauas ei tuosta menty: kortti tuli Minskistä, eli Valko-Venäjältä.
Valko-Venäjähän on tehnyt turismille hienon kädenojennuksen, kun ei tarvitse lentomatkalle ja alle 5 vrk:n reissulle enää erikseen viisumia hankkia. Eipä muuta kuin matkaa tilaamaan. Toinen kortti tuli tuolta suuresta naapurista, Venäjältä. No, sinne tulee varmasti matkattua myös, koska uusi viisumi tuli postissa juuri viikolla hi..

Täydennys 15.3.2017: matkaliput ja majoitusvaraukset tehty niin Pietariin kuin Minskiin - YES!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter