perjantai 10. maaliskuuta 2017

Lintumaailma herää kevääseen

Voisi sano, että vihdoinkin tuo kevät alkaa ottamaan otetta tuosta ohi "kiitäneestä" talvesta. Lämpötilat ovat viime päivinä pyörineet siinä nollan molemmin puolin; yöllä pakkasta ja päivällä jo jokunen lämpöaste. Jotkut epäilivät jo, että terminen kevät alkaisi ensiviikolla kun Föhn tuulet tuovat todella lämmintä ilmamassaa tänne pohjolaan. No, eiköhän nuo yön pakkaslukemat kuitenkin vielä verottane noita vuorokauden keskilämpöjä, että varsinaista termistä kevättä joudutaan vielä hieman odottelemaan. Mutta, sitä odotellessa nautitaan hyvistä ulkoilukeleistä ja ennen kaikkea katsellaan kuinka luonto herää eloon talven jäljiltä.

Varmoja kevään merkkejä lintumaailmassa on monia. Itselleni tuon perinteisen talitiaisen laulun lisäksi kevättä kuuluttavat myös tikat, jotka ovat aika veijareita omia "rumpuja" etsiessään. Perinteisten lahopuiden lisäksi niille kelpaa hyvin täällä urbaanissa ympäristössä niin katuvalojen metallisuojukset, talojen antennit kuin esim. lepakonpöntöt (kuvassa).
Mukava kevään merkki on ollut aina se kun lokit ilmestyvät Vuoksen ylittävän sillan valomastoihin  lepäilemään. Viime viikolla tämä näky otti vastaan ja antoi uutta virtaa päivään Imatralle liikkuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Twitter