torstai 1. marraskuuta 2012

HORNETIT ISLANTIIN

Melkoisen älämölön on aiheuttanut Suomen aikomus osallistua Islannin ilmatilan valvontaan. Nimenomaan valvontaan, ei sotatoimiin alueella!
Pohjimmiltaanhan vastakkainasettelussa on kyse siitä ettei haluttaisia antaa maailmalle kuvaa mistään NATO-myönteisyydestä. Se kun ei kuulemma kuulu puolueettoman maan intresseihin. Onko se sitten kompromissi katsontakantoihin, jos sotilaskoneet lähetetään alueelle ilman aseistusta? Tuskin, sotilaskone on aina sotilaskone. Jos joku aikoo oikeasti tunkeutua Islannin ilmatilaan luvatta ja saa vastaansa Suomen Hornetin, niin ei tunkeilija voi olla varma, eikä välttämättä edes tiedäkkään että Hornet on aseistamaton. Hieman sama tilanne kuin paikallinen poliisi menisi taltuttamaan riehujaa kädet taskussa. Ei riehuja voi tietää, että poliisilla ei ole nyrkkiä vahvempaa esittää tilanteen rauhoittamiseksi tarvittaessa.
Poliitikoille paras keino päästä pälkähästä tässä HORNET-kiistassa lieneekin se, että päätetään lähettää Islantiin joukko pienlentokoneita, CESSNOJA. Juuri niitä, joita ei näin talviaikaan tarvita maastopalovalvonnoissa. On koneet viimeisen päälle siviilimallisia ja tähystykset onnistuvat niistäkin. Tosin samalle viivalle nopeiden suihkukoneiden kanssa ei niillä kannata lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...