tiistai 28. heinäkuuta 2009

Töölönlahden varrelta

Hotellikuoleman välttämiseksi on hyvä harrastaa hieman liikuntaa myös työpäivän jälkeen. Pääkaupungissa lenkkeilylle oivan kohteen tarjoaa Töölönlahti rantabulevardeineen. Niinpä tänäänkin perinteinen terassi- / shoppailukierros vaihtui rantamaisemien ihailuun.
Reilun tunnin kävelyn aikana ehtii tekemään mukavia havaintoja ympöröivästä luonnosta ja siellä liikkujista. Tässä joitakin tältä illalta koottuja havaintoja:
  1. Perinteisellä ruokintapaikalla näkyi olleen lähes kaikki poikueet ns. aikuisiässä. Eniten huomiota kiinnitti reilu 50 -päinen valkoposkihanhikatras. Ruoalla olisi ollut kysyntää - tarjontaakin näkyi aina silloin tällöin olevan. Moni tuskin on huomannut, että hanhilaumasta löytyy kaksi rengastettua yksilöä. Myös sinisorsaemot näyttivät poikueitaan uteliaille: toisella oli laumassa 3 poikasta ja toisella peräti 9 pienokaista.
  2. Reilusta 50 vastaan tulleesta hölkkääjästä lähes jokaisella (88 %) oli käytössä joku musiikkisoitin suorituksen aikana. Melkoinen muoti-ilmiö siis!
  3. Kävelysauvoja oli vain harvoilla käytössä ja niistäkin monella ns. kantolaitteena.
  4. 45 % pyöräilijöistä käytti pyöräilykypärää.
Tilastoitua olisi voinut monia muitakin asioita, mutta eihän sitä kaikkea yhdellä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...