sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Hidasteet katuosuuksille !

Tuossa taanoin oli paikallisesti vilkastakin keskustelua asukasfoorumissa noiden paikallisten tieosuuksien ajoneuvoliikenteestä. Koulun läheisyys ja vilkkaasti liikennöidyt tieosuudet luonnollisesti lisäsivät vanhempien huolta koululaisten turvallisesta koulumatkasta. Toki, muutkin tienkäyttäjät osaavat arvostaa turvallista liikkumista paikallisteillä.
Foorumissa esitetyt hidasteet jäivät tulematta, mutta nopeusrajoitukset 30 - 40 km/h saatiin sentään paikoilleen. Harmi vaan, että yli puolet autoista ja mopoista jättävät nuo rajoitukset noudattamatta! Helppo jättää, kun viranomaisten valvova silmä ei ehdi joka paikkaan.

Hidasteiden osalta luonto näytti mahtinsa ja hoiti oman osuutensa erittäin hyvin: tuohon Mustolankadun ja Pitkäkadun liittymään on muodostunut tuollainen tierikko, jossa tienpinnassa on erittäin jyrkkäreunaisia kuoppia. Tämä on osoittautunut melkoisen hyväksi vauhdin rajoittajaksi, sillä useimmat autot, jopa melkein seisahtuvat ennen "hidasteen" ylitystä. Jollette tiedä paikkaa, niin kannattaa käydä katsomassa, kummassa päässä Pitkäkatua ko. hidaste on hi...

No, luultavasti tekninen toimi hoitaa jossain vaiheessa tämänkin hidasteen pois päiväjärjestyksestä ja autoilija voivat palauttaa nopeutensa jälleen "maksimiin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...