sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tullako vai eikö-tulla....

Siinäpä vasta kysymys. Tällä kertaa tosin aiheena on tuon ukkosen ennustettavuus. Kuten hyvin tiedetään, niin mikään muu kuin tulevan ennustaminen ei ole vaikeaa...hi...hm..
No, joka tapauksessa tällekin vuorokaudelle ovat supertietokoneet laskeneet sen laatuisia malleja ja lukuarvoja, että monin paikoin pitäisi ukkosen tänäänkin hieman paukutella. Tosin tänne kaakonkulmalle nuo ennustearvot eivät ole niin suotuisat kuin keskisen Suomen alueelle.
Yön aikana on ainakin tuuli voimistunut. Itse tulin pyöräilykierrokselta vasta tuossa klo 02.00 pintaan aamulla ja silloin oli aivan rauhallinen keli kirkkaine tähtikuvioineen. Tuuli on kääntynyt tuonne lännen suunnalle ja puuskamaksimit ovat yltäneet aina 8 m/s tasolle. Purjehtijoille hyvä keli ainakin toistaiseksi. Mikäli paikkakunnalle ukkosta saadaan, pitäisi noiden suurempien kumupilvien syntyä jo klo 14.00 mennessä, muutoin alkaa jo kuihtumisvaihe eikä edellytyksiä kunnon ukkoselle enää ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...