lauantai 18. toukokuuta 2024

Eturintamalta kuultuna - InfoWars

 


Useimmille suomalaisillekin tulee vielä yllätyksenä kun kertoo, että ovat olleet sodassa jo useita vuosia ja vieläpä ihan eturintamalla. Nykyaikainen sodankäyntihän ei ole enää pitkään aikaan ollut pelkästään aseellisen voiman käyttöä. Aikamme informaatioympäristö onkin valjastettu eriasteisiin sotilaallisiin päämääriin käytännössä jo heti internetin ja sen erilaisten somealustojen käyttöön oton myötä. 

Sekin on yleinen harhaluulo, että "somesodassa" ei tulisi uhreja samalla tavalla kuin perinteisessä aseellisessa konfliktissa. Pahimmillaanhan oikeiden haittaohjelmien käyttö voi aiheuttaa ihmishenkienkin menetyksiä erilaisten onnettomuuksien ja muiden katastrofien kautta. Eikä vähäistä ole se ns. henkinen pahoinvointi, jota kohdistettu somehyökkäys voi aiheuttaa. Tästä käytetään monesti hienostunutta termiä "maalitus".

On hienoa, että Suomessa on runsaasti aikamme "informaatiosotaa" tutkivia ja kommentoivia toimittajia. Monet tekevät ja julkaisevat artikkeleitaan silläkin uhalla, että joutuvat itse maalituksen kohteeksi julkisesti. 

Itse luin Jessikka Aron ja Saara Juntusen mainiot teokset (kuva 2) jo heti niiden ilmestyttyä n. 5 vuotta sitten. Kirjat tarjosivat myös hyvää opetusmateriaalia silloiseen kouluttajan työhön tietotekniikan ja tiedustelunkin osalta. Molemmat kirjat ovat vielä tänäänkin erittäin ajankohtaisia, joten kannattaa lukaista jos aihe vähäänkään kiinnostaa.

Tällä viikolla sain iloista postia kun sain luettavakseni Jessikka Aron uusimman kirjan: Putinin maailmansota, Venäjän salaiset operaatiot lännen tuhoamiseksi. Ei ollut vaikea arvata, että kansien välistä löytyy jälleen kerrassaan "kutkuttavia" totuuksia Venäjän toimintamalleista. Ja mikä parasta, näissä kirjoissa löytyy myös vahvat perustelut esille tuoduista asioista, joten esille tuodut asiat eivät jää ns. kellumaan tyhjän päälle.

@ri






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sumua ja Tropoa VHF-rintamalla

  Sadepäivän jälkeen - aamusumut 16.9.2024 Kesän kääntyessä väistämättä syksyisempään suuntaan tulevat syksyn "elementit" myös luo...